• ראשי
  • תאונות במקומות ציבוריים

תאונות במקומות ציבוריים 

כאשר אדם נפצע בשל נפילה אשר התרחשה בעקבות מפגע בשטח ציבורי יתכן והוא זכאי לפיצוי כספי. מדובר על תאונות שארעו בשטח ציבורי כגון: מדרכה, גינה ציבורית, מבני ציבור, וכן בשטחים ציבוריים אשר נמצאים בבעלות פרטית כגון: מסעדה, בית מלון, בריכה, קניון, מגרש ספורט וכד'.

השאלה הנשאלת היא האם בעל המקרקעין (רשויות מקומיות, בעלי העסקים וכו') התרשל בשל כך שלא דאג למניעת מפגעים הנמצאים בשטחו. 
על בעל המקום שבו התרחשה התאונה, מוטלת החובה למנוע מפגעים שעלולים לסכן את הציבור.

לדוגמא, כאשר אדם מועד עקב מדרכה משובשת מדובר במפגע שעל בעלי המקרקעין, קרי, הרשות המקומית, מוטלת החובה למנוע אותו או לכל הפחות להזהיר את הציבור מפניו באמצעות סימון/ שילוט מתאים. 

דוגמא נוספת, פציעה אשר נגרמה בשל תכנון לקוי של מדרגות ו/או מעקות יכולה להוות עילה לתביעה לפיצויים בגין נזקי גוף. מכון התקנים הישראלי קבע תקן מחייב לבניית מדרגות ומעקות. בעל המקרקעין הבונה מדרגות ומעקות שלא על פי התקן הינו רשלן.

כיצד לנהוג לאחר תאונה במקום ציבורי

  • יש לפנות באופן מידי לקבלת טיפול רפואי. ישנה חשיבות רבה לכך כי הרופא ירשום את מכלול התלונות במדויק תוך התייחסות לנסיבות התאונה.
  • מומלץ לצלם ולתעד את המקום בו אירעה הנפילה בהקדם האפשרי בטרם בעלי המקרקעין יתקנו את המפגע.
  • יש לברר פרטי עדים לתאונה. עדים אלה יהיו חיוניים ביותר להצלחת התביעה. רצוי לגבות מהעדים תצהיר במשרד עורך דין סמוך ככל האפשר למועד אירוע התאונה. ההליך המשפטי עלול להימשך זמן רב וחשוב לתעד את עדותם כל עוד זיכרונם "טרי".
  • יש לשמור את כל התיעוד הרפואי והקבלות המעידות על הוצאות שנגרמו לנפגע כתוצאה מהתאונה.

חשוב לציין כי לא כל פציעה בתאונה במקום ציבורי מקימה באופן אוטומטי זכות לפיצויים בגין נזקי גוף. על מנת לקבל פיצוי כספי יש להוכיח את עילת רשלנות.
מכאן, רצוי לקבל ייעוץ מקצועי מעורך דין הבקיא בתחום על מנת שיוכל למסור לכם את מלוא המידע ולהעריך את סיכויי התביעה וכדאיותה, ולשם כך אנו עומדים לרשותכם

 

למידע נוסף מלא את הטופס. נחזור אליך בהקדם.
אנא מלא את כל השדות ההכרחיים.